Uw Jacuzzi in de Winter

Gepubliceerd op 15 december 2018 om 09:22

Uw Jacuzzi tijdens de winter

De meeste gerenommeerde spa merken zijn zo ontworpen dat het water op een continue temperatuur van ongeveer 38 graden wordt gehouden. Om deze reden is een spa niet seizoensgebonden en het gehele jaar te gebruiken. Zo ook in de koude(re) Nederlandse herfst- en wintermaanden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de therapeutische effecten van een spa zelfs het grootst zijn wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water.

Als u uw spa in de winter gebruikt dient u de volgende adviezen ter hand te nemen:

Wanneer de temperatuursensoren een daling waarnemen tot 6,7 graden (ongeveer 44 F) treedt de circulatiepomp automatisch in werking om vorstbescherming te bieden. De pomp blijft werken tot 4 minuten nadat de sensoren in de spa een temperatuurstijging tot 7,2 graden of hoger waarnemen. Het is aangeraden om uw bad eveneens van een afdekzeil / beschermhoes te voorzien als extra voorzorgsmaatregel tegen het gedeeltelijk bevriezen van enkele componenten als ook om het energierendement van de spa te maximaliseren. Wanneer de afsluitingssloten van het deksel bevroren zijn probeer het ijs dan niet los te schrapen maar besproei deze met wat warm water.

Uw spa in de winter

Let op: Spa en Sauna service Limburg adviseert u om uw spa bubbelbad Jacuzzi ook gedurende de koude wintermaanden actief te houden. Dit om eventueel bevriezen van pompen en leidingwerk te voorkomen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. geen fabrikant stelt zich aansprakelijk voor eventuele vorstschade indien de klant er toch voor kiest om de spa tijdens de wintermaanden niet te gebruiken.