Balboa Spa Foutcodes - Sn, SnS, Sn1, Sn2 ...

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 15:09

Spa Foutcodes - Sn, SnS, Sn1, Sn2 ...

balboa-error-code-Sn-Sn1-Sn2-Sn3-SnS ---JAcuzzi hot tub-foutcodes of probleemcodes.

Deze zullen zich in vele vormen op het display presenteren, zoals Sn, Sn1, Sn2, en ze verwijzen naar temperatuursensoren op het verdeelblok van de verhitter. Het display van de controller vertelt u dat de bovenlimiet of de temperatuursensor open of kortgesloten zijn. Er kan ook een spanningsprobleem zijn, overmatige spanning veroorzaakt warmte. Of het kan een probleem zijn als de thermostaat het verwarmingselement oververhit laat.

Net als onze vorige discussies over spa-foutcodes, FLO en OH, zijn de sensorcodes Sn, Sn1, Sn2 ... erg afhankelijk van waterstroming. Als water niet snel genoeg door de verwarmingskamer stroomt, wordt het te heet en komen de hoge veiligheid sensor signalen in actie - gewoon hun werk doen.

SPA FOUTCODES: SN, SN1, HL, E2, E3, PRH
Voor deze foutcodes is de bovengrenssensor open of kortgesloten. Het kan een losse stekkerverbinding of een slechte draad zijn, of het kan een probleem zijn met betrekking tot de waterstroom. Reinig of vervang uw spa-filterpatroon als een eerste stap. Zorg ervoor dat alle stralen open zijn en niets blokkeert de stroom van de spa-afvoerafdekking. Controleer onder de spa of alle kleppen open zijn (handvatten omhoog). Als het debiet nog steeds lager lijkt dan normaal, terwijl alle jets en kleppen open zijn, kunt u overwegen om gebroken kleppen te inspecteren (gesloten wanneer ze open lijken te zijn), verstopte waaier in het natte uiteinde van de pomp of iets vastzitten in de skimmerpijp. Zorg er natuurlijk voor dat u geen luchtvergrendeling van de pomp heeft en dat het waterpeil van de spa hoog genoeg is gevuld.

SPA FOUTCODES: SN, SN2, SN3, EO, E1, PRR
Met deze spa-sensorcodes is de temperatuursensor open of kortgesloten. De temperatuursensor en de hoge limiet bevinden zich meestal op de behuizing van de verwarming, met 1-2 kleine draden die loskomen en aansluiten op uw controller. Als het systeem is uitgeschakeld, schroeft u normaal gesproken de sensoren uit het verdeelblok van de verwarming en koppelt u de draad los van het paneel. Inspecteer de draden op schade door hitte of knaagdieren en het oppervlak van de sensor op corrosie of kalkaanslag. De gebruikelijke oorzaak voor foutcodes van de temperatuur van de spatruimtetemperatuur is echter dat de waterstroom onvoldoende is en dat wanneer het water te langzaam door de verwarming beweegt, het de hitte niet snel genoeg verwijdert, waardoor allerlei soorten foutcodes voor de stroomsnelheid en oververhitting. HOT, OL, HL, FLO, Sn ...

SPA TEMPERATUURSENSOR FOUTCODE STROOMSCHEMA
Hier is een Cal Spa-probleemoplossingstabel voor wanneer uw spa-bovenzijde een sensorfoutcode Sn, Sn1, Sn2, Sn3 ... weergeeft. Zoals u kunt zien, kan dit een hinderlijke trip zijn, of de draden kunnen overtollige warmte absorberen, moeten worden gekalibreerd of gewoon defect zijn.

cal-spa-Sn-error-code-stroomschema

Naast de Sn, Sn1, Sn2 type foutcodes, worden andere codes voor Smart Sensor-spa's, zoals SA, Sb, SnA, SnB-foutcodes gebruikt in veel spa's en bubbelbaden. Deze zijn vergelijkbaar met de Sn1- en Sn2-codes, gesignaleerd door de sensoren voor hoge limiet of watertemperatuur.

cal-spa-smart-sensor-probleemoplossing-flowchart

In sommatie; wanneer u spa-foutcodes van Sn, SnA, Sn1, Sn2 hebt. Sn3, HL, EO, E2, E3, Prh, Prr - deze verwijzen allemaal naar de hittesensoren die meestal aan uw verhittingsleiding zijn bevestigd. Inspecteer de draad en pluggen, controleer het waterpeil in de spa en zorg dat er water vrij en snel stroomt. Als je al deze dingen